Osiguranje od autoodgovornosti

Zakon o osiguranju od autoodgovornosti

Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju nalaže da su, vlasnici ili korisnici motornih vozila, dužni da sklope ugovor o obaveznom osiguranju vozila.

Šta pokriva obavezno osiguranje vozila?

Obaveznim osiguranjem vozila pokrivena je odgovornost vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila, za materijalnu i nematerijalnu štetu koju, upotrebom vozila, pričini trećim licima i to na:

 • putničkim automobilima,
 • teretnim vozilima.
 • autobusima i sličnim vozilima,
 • vučnim vozilima,
 • specijalnim motornim vozilima,
 • motociklima i sličnim vozilima,
 • priključnim vozilima,
 • motornim vozilima inostrane registracije,
 • radnim vozilima,
 • vozilima na popravci u automehaničarskim i autoremonterskim radionicama i radionicama za pranje i podmazivanje vozila,
 • šinskim vozilima.

Osiguravajuće pokriće za ovu vrstu osiguranja važi za sve osigurane slučajeve prouzrokovane na teritoriji Republike Srbije. Za osiguravajuće pokriće domaćih motornih vozila izvan teritorije Republike Srbije, potrebna je potvrda o obaveznom osiguranju – zelena karta, koju vlasnik vozila mora imati prilikom izlaska iz zemlje. Osiguravajuće društvo koje je izdalo polisu osiguranja od autoodgovornosti, izdaje i zelenu kartu.

Zelenu kartu možete kupiti u direkciji i u ekspoziturama Sava osiguranja kao i na tehničkom pregledu gde ste kupili polisu osiguranja od autoodgovornosti.

Zelena karta je neophodna za putovanje u jednu od jedanaest članica Sistema zelene karte: Severna Makedonija, Albanija, Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Iran, Tunis, Maroko i Azerbejdžan.

Cena zelene karte je 2000 RSD. Za kupovinu zelene karte nije potrebno da dođe lično ugovarač osiguranja, kupovinu može obaviti i drugo lice u njegovo ime uz polisu osiguranja i saobraćajnu dozvolu.

O zelenoj karti detaljnije možete pročitati na sajtu Udruženja osiguravača Srbije.

Dopunsko osiguranje za obavezno osiguranje vozila

Uz polisu osiguranja od autoodgovornosti za štete pričinjene trećim licima moguće je dodatno ugovoriti sledeće dopunsko osiguranje - AO Plus.

Tehnički pregled i registracija vozila uz autoodgovornost

Naš Auto centar Sava Car nije samo još jedno mesto za tehnički pregled u gradu, već mesto za raznovrsne usluge vezano za osnovnu delatnost. Pored tehničkog pregleda, možete registrovati svoje vozilo bez odlaska u MUP kao i kupiti polisu osiguranja od autoodgovornosti.

Tehnički pregled Sava Car je moderan prostor opremljen u skladu s najnovijim standardima i najsavremenijom opremom, u kojem obavljaju edukovani autodijagnostičari i automehaničari, možete potražiti u Beogradu, na adresi Braće Jerković 108a.

Ovlašćeni servisi za popravku vozila

Ugovorena polisa osiguranja od autoodgovornosti pruža mogućnost korišćenja usluga najboljih ovlašćenih servisa za popravku vozila na teritoriji cele Republike Srbije. Mreža servisa za popravku vozila predstavlja spisak partnera, odnosno servisa sa kojima kompanija Sava osiguranje sarađuje.

Uslovi obaveznog osiguranja vozila

Predugovorno obaveštenje

Opšti Uslovi

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}