Osiguranje vozila

Istina o kasko osiguranju

29. jun 2022 • Sava osiguranje

Kupovina automobila je jedan od značajnijih događaja u životu svake odrasle osobe. Bilo da se dešava u dvadesetim ili pedesetim godinama, bilo da vam je to prvi, ili treći automobil po redu – kupovina ovog tipa uvek je podjednako stresna, ali i uzbudljiva i donosi veliku radost.

Klara iz Novog Sada je prvo iskustvo ovog tipa imala pre dve godine, kada je kupila polovni automobil, u tom trenutku star oko četiri godine.

„Mali, pregledan, startan, pogodan za grad – ma idealan! Moje prvo čedo...

Kupovinu sam dugo planirala, konsultovala sam razne sajtove, prijatelje koji se razumeju, na  kraju i automehaničare. Što bi se reklo – tri puta sam merila i jednom presekla. Pošto je odluka pala, prijatelj mi je „nabacio ” da bi trebalo da razmislim o kasko osiguranju... Najpre, zbog činjenice da nemam garažu i da će vozilo mahom biti napolju.

Iako sam, naravno, prvo pomislila da nema potrebe, da se ništa neće desiti baš meni, kako ću biti krajnje oprezna, itd., ostala sam dosledna i čitav proces oko kupovine završila u nekom „štreberskom” duhu, pa sam tako uplatila i kasko osiguranje – sve po PS-u.

Prošlo je osam meseci, autić me je super služio. A onda ono čuveno „ali”... Dok sam letnji odmor provodila na planini, na red parkiranih automobila se tokom nevremena obrušilo stablo. Razbijena mi je šoferšajbna i ulubljen krov automobila, u delu iznad suvozačevog mesta. Nema potrebe da vam kažem koliko sam bila očajna. Moja višegodišnja ušteđevina i moj auto prvenac nastradali su u, doslovno, 60 sekundi.

Pozvala sam svoju osiguravajuću kuću i objasnila šta se desilo. Uputili su me u jednostavnu proceduru, i moram priznati – u vrlo kratkom vremenskom periodu – isplaćena mi je nadoknada za nastalu štetu“, podelila je svoje iskustvo Klara.

***

Istih 60 sekundi dovoljno je da se, u kratkim crtama, informišete o tome šta je kasko osiguranje i zašto vam je potrebno?

Takođe, možete i kupiti kasko osiguranje za 60 sekundi uz veoma jednostavnu proceduru, a za nova vozila ili ako obnavljate osiguranje to možete učiniti bez posete ekspozituri osiguranja, iz fotelje!

Iako ste sto posto sigurni u svoje vozačke veštine i u auto sedate maksimalno skoncentrisani i savesni, vaša samouverenost ne garantuje da drugi ljudi za volanom neće pogrešiti. Kasko osiguranje koje ste prethodno ugovorili rešiće neželjene finansijske posledice svih nepredviđenih slučajeva.

Jedan od takvih može biti krađa automobila, o kojoj svi nerado mislimo. Na žalost, čak i kada živite u najbezbednijem kvartu, postoji šansa da vaš automobil bude ili ukraden, ili oštećen usled nesmotrenog, a možda i zlonamernog postupka trećeg lica.

Osim toga, nesreće ne nastaju uvek kao posledica ljudskog faktora. Dokaz za to je i Klarin slučaj.

Tipovi kasko osiguranja:

Osiguranje od pada ili udara nekog predmeta, koje je u Klarinom slučaju pokrilo štetu, kompanija Sava svrstava u red osnovnog kasko osiguranja. Pored navedenog, ono podrazumeva zaštitu i od drugih rizika, kao što su:

  • saobraćajna nezgoda (sudar, prevrtanje, iskliznuće, pad u provaliju),
  • pad i udar vazdušne letelice ili njenih delova (motornog aviona, jedrilice, balona, paraglajdera, padobrana, drona),
  • štete nastale pri sprečavanju većih šteta na stvarima, odnosno pri pomaganju povređenim licima (postupanje u krajnjoj nuždi),
  • štete prouzrokovane požarom, udarom groma, termičkim ili hemijskim delovanjem, eksplozijom, olujom, gradom, klizanjem tla, odronom zemljišta ili snežnim lavinama,
  • štete prouzrokovane vandalizmom od strane trećeg lica.

Za one koji žele potpunu sigurnost i koji apsolutno ništa neće prepustiti slučaju, Sava osiguranje je pripremilo paket dopunskog kasko osiguranja. Njime su obuhvaćeni sledeći rizici:

  • provalna krađa, razbojništvo, razbojnička krađa,
  • neposredni kontakt vozila sa divljim i domaćim životinjama kao i šteta od glodara,
  • potapanje osiguranog vozila kod prevoza trajektom,
  • poplava, bujica ili visoka voda,
  • osiguranje pomoći na putu.

Ukoliko kao osiguranik imate najmanje tri zaključene polise kod Sava osiguranja, ili ste, recimo, spremni da izbor izvođača i način popravke vozila prepustite osiguravaču, u kompaniji Sava pružiće vam i određene pogodnosti.

Više o popustima koje predviđa auto kasko, kao i o uslovima zaključenja osiguranja pronađite na stranici Kasko osiguranje vozila.

***

U susret letu, još nekoliko dodatnih saveta i razloga da se odlučite za kasko osiguranje:

Letnje vreme može biti jednako nepredvidivo kao i zimsko. U jednom danu suočićete se sa ekstremnim vrućina, a par sati kasnije može vas zadesiti kišna oluja. Visoke temperature, duge relacije, gužve u saobraćaju, radovi na putu kojih, čini se, nikada nema toliko koliko u letnjim mesecima – sve su to dodatni rizici koji podjednako opterećuju i vozače, ali i vozila.

Stoga je Sava osiguranje, u saradnji sa ENPay sistemom naplate putarine, za ovu godinu pripremilo posebnu pogodnost, sa željom da vaša putovanja učini još jednostavnijim i efikasnijim.

Uz kupljeno kasko osiguranje, možete sebi obezbediti TAG uređaje za elektronsku naplatu putarine već od 1 RSD, a uz to i do 500 km putarine na poklon.

Više o ovoj ponudi pročitajte na stranici Jedinstvena ponuda TAG uređaja i putarine uz kasko osiguranje.

Osigurajte se na vreme i relaksirano pođite na putovanja koja predstoje!

Blog Nikad sami

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}