Putno osiguranje

Putujete u inostranstvo? Saznajte zašto je Sava putno zdravstveno osiguranje prava odluka

6. oktobar 2021 • Sava osiguranje

Dobro je znati da Sava putno zdravstveno osiguranje, pokriva i bolničko lečenje izazvano koronavirusom (COVID-19).

Mnogi planiraju da iskoriste mogućnost otkazivanja aranžmana do poslednjeg dana ili povoljnije cene smeštaja.

Troškovi hitnog lečenja u slučaju bolesti ili nezgode, hitna stomatološka pomoć, gubitak identifikacionih dokumenata (pasoš, lična karta), otkazivanje leta, gubitak prtljaga? Tu je Sava putno zdravstveno osiguranje.

Vreme je za odgovorno putovanje.

Organizacija putovanja u inostranstvo još uvek je nepredvidiva zbog globalne pandemije koronavirusa. Bitna informacija je i izvesno uvođenje tzv. „Covid pasoša” za putovanja na nivou Evropske unije. Ovaj „pasoš” trebao bi značajno da olakša putovanja i boravak u zemljama Evropske unije. U ovome trenutku mere u određenim zemljama uključuju i obvezan karantin za putnike.

Svako putovanje sadrži određenu neizvesnost zbog toga postoji putno osiguranje. Ugovaranje putnog osiguranja može se smatrati standardnim delom priprema za putovanje. Stara izreka kaže: „Ako ne možeš priuštiti putno osiguranje, onda ne možeš ni put”. Zato je dobro znati da se cena porodičnog putnog osiguranja za tročlanu porodicu kreće već od 360 RSD, bez obzira o kojoj destinaciji u inostranstvu je reč.

Neizvesnosti na putovanju dodatno su izražene zbog pandemije koronavirusa. Na putovanju se mogu dogoditi brojne neočekivane i neugodne situacije, kao što to dobro znaju neki iskusni putnici.

Putno zdravstveno osiguranje štiti od brojnih rizika, ovo su neki od njih:

  • ambulantno lečenje
  • lekove i zavoje propisane od lekara
  • sanitetski materijal koji je neophodan u toku lečenja preloma ili povrede ekstremiteta (npr. gips i zavoj) i pomagala za hodanje propisana od lekara
  • radioterapiju, termoterapiju ili fototerapiju i druge slične tretmane propisane od lekara
  • RTG dijagnostiku
  • bolničko lečenje osiguranika u ustanovi koja se smatra bolnicom u stranoj zemlji, koja ima dovoljno dijagnostičkih i terapeutskih kapaciteta, a lečenje se sprovodi po metodama koje su naučno prihvaćene i klinički testirane u toj zemlji (koristi se bolnica u mestu gde osiguranik boravi ili najbliža odgovarajuća bolnica)
  • troškove prevoza od strane hitne službe do najbliže bolnice ili najbližeg lekara
  • troškove upućivanja u specijalizovane klinike, ako je to medicinski neophodno i propisano od lekara
  • operaciju zbog akutnih bolesti (uključujući operaciju i troškove vezane za nju)
  • stomatološke usluge, ali samo u cilju olakšavanja akutne zubobolje, u iznosu do 80 EUR

Putujete često? Ugovorite godišnje putno zdravstveno osiguranje.

Putujete s porodicom ili u većoj grupi? Iskoristite povoljne cene porodičnog putnog zdravstvenog osiguranja online.

Gde god odlučite da putujete, od Nemačke, Italije, Azije do SAD-a Sava putno zdravstveno osiguranje pokriva ceo svet, odnosno sve izvan granica Republike Srbije. Ugovaranje putnog osiguranja odlična je odluka koja se može višestruko isplatiti. Potencijalni problemi koji se pojave prilikom putovanja u inostranstvo, često su komplikovana za rešavanje: ljudi govore na stranom jeziku i ponekad je teško doći do validnih informacija, a neočekivani troškovi, poput troškova lečenja, mogu biti značajni.

Kupili ste Sava putno zdravstveno osiguranje? Šta raditi ako se dogodi nezgoda? Kontaktirajte našu asistentsku kompaniju TBS Team 24 koja radi 24 časa, na email: opsmed@tbs-team24.com i/ili na telefon: +381 11 435 0 435.

Nikad sami.

Blog Nikad sami

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}