Sava osiguranje i izazovi digitalne transformacije: Intervju Bojana Mijailovića za Bloomberg Adria

Intervju sa Bojanom Mijailovicem za Bloomberg Adria

Na panelu diskusiji „Osiguranje: Nova realnost“ na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu, predsednik Izvršnog odbora Sava osiguranja, Bojan Mijailović, istakao je da su protekle decenije donele pozitivan trend u sektoru osiguranja u Srbiji. Ipak, sa razvojem informaciono-komunikacionih tehnologija, globalizacijom i digitalizacijom, industrija se suočava sa značajnim promenama. Klijenti sve više traže personalizovanu ponudu koja odgovara njihovim potrebama i načinu života. Sava osiguranje, predstavilo je inovativne proizvode poput Sava Progresiv – Unit Linked, koji kombinuje životno osiguranje i ulaganje u investicione fondove.

U proteklih deset godina, sektor osiguranja u Srbiji beleži pozitivan trend i udvostručenje ključnih pokazatelja poslovanja. Ipak, i dalje je ispod proseka zemalja članica EU, što ukazuje na prostor za dalji razvoj. Tradicionalni proizvodi osiguranja još uvek dominiraju, ali se prostor za savremene proizvode otvara, posebno u oblastima dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, životnih osiguranja i cyber osiguranja.

Uvođenjem digitalnih tehnologija poput eŽivota i eAssessor-a, Sava osiguranje omogućava klijentima brže i efikasnije procese ugovaranja i prijavljivanja šteta. Iako telematika još nije široko prisutna u Srbiji, kompanija aktivno istražuje nove tehnologije radi poboljšanja usluga.

Kada je reč o obuci kadrova, nedostatak stručnih kadrova predstavlja izazov, ali kompanije poput Save osiguranja kontinuirano investiraju u obuke i razvoj svojih zaposlenih. Mladi ljudi, posebno milenijalci, očekuju inkluzivno liderstvo, stalne povratne informacije i mogućnosti za lični i profesionalni razvoj od svojih poslodavaca. Investiranje u brendiranje poslodavca postaje ključno za privlačenje i zadržavanje talenata.

Uz stalni razvoj tehnologije i promene u očekivanjima klijenata i zaposlenih, sektor osiguranja u Srbiji suočava se sa novim izazovima i prilikama. Sava osiguranje nastavlja da prednjači u inovacijama i prilagođavanju novoj realnosti industrije.

Za detaljniju vest posetite: Osiguranje: Nova realnost - Kakve ponude klijenti danas sve više traže.

Vesti

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}