Putno osiguranje

Putno osiguranje individualno ili porodično?

23. april 2019 • Sava osiguranje

Koliko dugo merkate neku destinaciju pre nego što se odlučite da je posetite? Zamišljate se nadahnuti lepotom starih zidina, raspuknutim pogledom na neverovatne krajolike, rapsodijom ukusa sa lokalnog tanjira. Locirate interesantne trgove, upoređujete iskustva, drugih i pravite listu onogo što ne smete propustiti.

Putovanja omogućavaju da vidimo nešto drugačije od onoga što nas u svakodnevnom životu okružuje i da se uverimo da je lepota života u tim razlikama.

I kada ste sve posložili u mislima, što najčešće uključuje nekoga uz Vas (prijateljicu, partnera, drugare), desi se da ti ljudi otkazuju planove iz raznoraznih razloga ili vam se prosto ne podudaraju zamisli idelanog putovanja. To je relativno uobičajeno i skoro da nam se svima dogodilo.

Ako se dvoumite da li da se otisnete sami na put, kreću da se roje se pitanja: hoće li mi biti dosadno, da li ću se snaći sama, da li sam bezbedna, s kim ću da razmenjujem utiske? Ta pitanja su aktuelna samo pre nego što prelomite prvi put da se uputite u avanturu zvanu solo putovanje... Puno toga možete da učinite ranije da budete opušteni: pripremite detaljan plan razgledanja, raspitate se o običajima, navikama lokalaca, oko čega treba da budete oprezni, uplatite putno osiguranje online da na razmišljate o mogućim incidentima sa zdravljem, povredama.

Kada putujete sami, otvoreniji ste za nova poznanstva, nove ljude, možete da ih dozirate- dopuštate da budu uz Vas tačno toliko koliko Vam odgovara- ne moraju da Vas gnjave oko besmislenih obilazaka autleta, kao što biste doživeli od drugarice; ne morate da noćevate u urbanom zadimljenom klubu jer, Bože moj, ekipa raspoložena za đusku. Možete tačno da štelujete količinu nečijeg prisustva u Vašem idealnom putovanju.

Sa druge strane, lakše stupate u kontakt sa drugim „solerima“ ili parovima sa sličnim intersovanjima, obično upoznate mnogo više saputnika nego kada ste u paru ili grupi upućeni i posvećeni obično više jedni drugima. Svi koji su se odvažili da sami obiđu neka mesta, imaju isti zaključak: otkriju sve o jednom mestu što su želeli, upoznaju mnogo više novih ljudi, ali i sami sebe.

Zajedničko putovanje jednog para ne mora da podrazumeva međusobne svađe jer ste nerazdvojni 24 sata neprekidno. To može da bude i prilika da se dvoje još više zbliže, da nauče jedno o drugom neke stvari koje do tada nisu, da vide sve strane onog drugog shodno kontekstu i ambijentu u kom su se našli. Idealna je prilika za one romantične da ostvare sve fantazije, nezaboravne uspomene.

Neke preporuke za putovanja ljubavnih parova kažu da je, ukoliko je veza sveža, ta putovanja budu srazmerna dužini veze. Znači putovanja od nekoliko dana za veze od nekoliko meseci, pa godinama dodavati po dane putovanja- da biste dobili šansu da veza „preživi“ obostrani test.

Prilikom planiranja aktivnosti trudite se da napravite i male kompromise i svom partneru izađete u susret oko obilaska nekih lokaliteta koji vas možda i ne zanimaju previše, ali očekujte isto to za uzvrat. To rezultuje srećom i dobrim selfijima.

Osiguranje od neprijatnih situacija se podrazumeva. Donosi stabilnost, sigurnost i izbegavate ona pitanja : „Jesam li ti rekla?!“  Učinite sebe relaksiranim u svemu što možete i predupredite sve zamke neprijatnih događaja sa minimalnom investicijom.

Ako delite istu energiju sa grupom prijatelja, volite da Vam je sve organizovano, da imate vodiča - onda dileme nema, za Vas je grupno putovanje ili porodično putovanje. Uživaćete u razmeni utisaka, ponekad i raspravi da li je ta crkva u Bugarskoj značajnija nego ona kod babe u Rogačici. Sa bliskim ljudima i porodicom utisci umeju da budu intenzivniji, snažniji.

Kakvu god varijantu za putovanje odaberete, jedno je sigurno, ona će Vam obogatiti dušu, proširiti vidike, opustiti Vas, a neke će promeniti i za ceo život.

Blog Nikad sami

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}