Sava je strava

Kako sam došla do prvog jubileja i plaćene prakse u Sava osiguranju?

3. oktobar 2022

Teodora na svom radnom mestu, u kompaniji Sava osiguranje.

Pozdrav svima, Teodora ovde. Ja sam dvadesetšestogodišnji diplomirani ekonomista, i ovim putem ću sa vama podeliti svoje utiske o plaćenoj praksi u Sava osiguranju, pa vam možda moje iskustvo olakša potragu za poslom. Ovaj tekst pišem na molbu mog poslodavca, što me je podsetilo kako su izgledali moji počeci u industriji osiguranja i kako vreme, u stvari, brzo prolazi.

Kako sam osoba koja neprestano brine o svojoj karijeri, još tokom studija sam počela da tražim mesto za obavljanje prakse, jer znam da je praktično znanje najvažnije, a da teorijsko znanje predstavlja samo osnovu za ozbiljan rad. Često sam slušala od svoje okoline i roditelja da bi bilo dobro još tokom studija da stičem radno iskustvo, jer će mi značiti u karijeri, pa sam ih i poslušala i stažirala nekoliko meseci.

Nedugo nakon završetka studija, zaposlila sam se u jednoj firmi na administrativnim poslovima u oblasti finansija. Međutim, tu sam se kratko zadržala, jer sam procenila da administrativni poslovi nisu idealna sredina za moj dalji razvoj, jer sam veoma kreativna osoba i volim da implementiram inovativna rešenja. Zbog toga sam se odvažila na potragu novog zaposlenja, gde bih mogla da iskažem sve svoje kvalitete i sposobnosti.

Nakon što je moja potraga za novim radnim mestom počela, sve češće sam nailazila na program „Moja prva plata“. Moram da priznam da nisam bila upoznata šta tačno taj program podrazumeva, ali sam čula za to, naravno. Nakon toga sam malo počela da „guglam“ i da se upoznajem sa prednostima takvog poduhvata, a kako sam počela i od svojih poznanika da dobijam nove informacije, ta ideja je izgledala sve bolje u mojoj glavi. Na kraju su mi i roditelji objasnili da „Moja prva plata“ postoji već neko vreme, da se ostvaruje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i sa portalom eUprava, i da ne postoji mogućnost da ostanem bez zagarantovanog novca, što je bio moj strah, moram da priznam. Zbog toga sam se i ja, kao kandidat, prijavila na taj program, jer sam verovala da ću tako lakše doći do posla.

Jedna od kompanija koja je bila učesnik programa „Moja prva plata” i koja je tražila kandidate za plaćenu praksu bila je Sava osiguranje, deo Sava osiguravajuće grupe, jedne od vodećih osiguravajućih grupacija u regionu. Kako to najčešće biva, pre samog apliciranja, počela sam da sumnjam u sebe. Šta ako im se ne dopadnem? Možda me ne pozovu? Da li mi sve ovo treba u životu?

Naravno, odvažila sam se, popunila prijavu za posao i priložila svoju radnu biografiju. Sada je samo čekanje preostalo. Onaj najteži deo. Međutim, nije prošlo puno vremena pre nego što su me kontaktirali iz firme i pozvali na razgovor za posao. Kao i većina drugih ljudi, svi mi zamišljamo intervju za posao kao nešto strašno, gde će nam tražiti da deklamujemo definicije, rešavamo matematičke jednačine, gde ćemo dobijati preke poglede i slično. Ali, intervju je bio krajnje prijatan, i nedugo zatim su me pozvali i na drugi razgovor, kada smo se i dogovorili da počnem sa radom.

Da je moj izbor bio pravi, najbolje govori činjenica da sam nakon plaćene prakse ostala u Sava osiguranju, i da uskoro navršavam prvi mini jubilej u svojoj profesionalnoj karijeri – godinu dana rada u istoj firmi!

Nisam sebe ranije zamišljala u industriji osiguranja, ali na kraju sam pronašla posao koji volim, prijatnu radnu atmosferu, kolektiv koji je uvek spreman da pomogne i da udeli pravi savet. Verujem da mi je za vreme provedeno u firmi samopouzdanje znatno poraslo, da sam ostvarila veliki broj kontakata, da sam komunikacijske veštine podigla na novi nivo, i da sam iskusila da je prodaja teža nego što izgleda sa distance.

I ove godine će moj poslodavac, Sava osiguranje, učestvovati u konkursu „Moja prva plata“, te vas pozivam sve lično, ali i ispred kompanije, da se prijavite na konkurs „Moja prva plata”, tako što ćete u odeljak „Sve kompanije” ukucati „Sava neživotno osiguranje” ili „Sava životno osiguranje”, nakon čega će vam biti izlistane sve dostupne pozicije na koje možete da konkurišete do 31. oktobra, kako bi zajedno napredovali i iduće godine zajedno dočekali nove kandidate. Čekamo vas!

Blog Nikad sami

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}