Sava je strava

Moj korak ka pr(a)voj zaradi

22. oktobar 2021 • Sava osiguranje

Ćao, ja sam Darija!

Imam 23 godine i ispričaću ti svoju priču o zakoraku u poslovni svet, jer želim da znaš da prvo radno iskustvo nije nedostižno, i da put ka njemu ne mora biti komplikovani lavirint. Naprotiv!

Pre oko godinu dana sam na više strana, što u medijima, što od svojih poznanika, počela da slušam o programu „Moja prva plata“. Pošto sam nakon završetka srednje škole dve godine radila honorarni posao, pomislila sam da je vreme da počnem da tragam za stalnim zaposlenjem sa punim radnim vremenom, i da bi ovaj program mogao biti idealna prilika za mene.

Počela sam da istražujem i već me je prva informacija koju sam uočila na sajtu ohrabrila, a to je da ispunjavam tri osnovna uslova za prijavu na program – mlađa sam od 30 godina, imam završenu srednju školu i manje od šest meseci radnog iskustva. Pošto sam se detaljnije informisala, pomislih: „Na dobrom si putu, kreni dalje!“ :)

Bacila sam se na odeljak sa pozicijama... Kada sam među filterima odredila nivo stručne kvalifikacije i odlučila da bih najviše volela posao u Vršcu, u kome i inače živim, automatski mi je prikazana lista ponuđenih poslova. Nije ih bilo malo i, moram priznati, trebalo mi je da zastanem, dam sebi dovoljno vremena i dobro ramislim šta je ono što bih volela da radim, koja oblast me najviše privlači, a ujedno smatram da bih se svojim veštinama, znanjem i karakterom mogla dobro uklopiti u čitavu priču.

Pozitivnog sam duha, komunikativna, lako uspostavljam kontakte sa novim ljudima, veoma sam odgovorna, organizovana, istrajna i samoinicijativna. Timski rad me naročito raduje, ali sam spremna da „zapnem“ i sama onda kada je to potrebno.

Isprva mi je za oko zapala ponuda za posao u kompaniji Sava osiguranje, na poziciji savetnika prodaje. Pošto sam pogledala detalje vezano za ovu poziciju, u kojima su predočeni način realizacije prakse, kao i opis posla, delovalo mi je da bih uz veštine koje posedujem i, naravno, motivaciju da učim i napredujem, mogla da uplivam u ovaj svet. Pokušala sam da budem objektivna i zapitala se da li sam ja osoba koju bih i sama volela da vidim, ukoliko bih se kao klijent pojavila u Sava osguranju. Hm, zašto da ne! Kao da sam dobila zeleno svetlo na semaforu, odvažila sam se i krenula ka pr(a)vom zaposlenju!

Ubrzo sam se našla među odabranim kandidatima i započela svoje profesionalno putovanje. U Sava osiguranju me je dočekao tim sjajnih, pouzdanih kolega, voljnih da podele svoja znanja i iskustva. U kancelariji su mi bili odlični mentori i saradnici, a na pauzi za kafu prijatno društvo za „ćasku“ o nekim neobaveznim temama. Tokom godinu dana mnogo sam napredovala u svakom aspektu: unapredila sam svoje sposobnosti, samopouzdanje podigla na viši nivo, ostvarila mnogo poslovnih kontakata, kroz rad sa klijentima dodatno razvila svoje komnuikacijske veštine, stekla obimno stručno znanje o osiguranju i znanja na polju prodaje. I naposletku, kao kruna, došao je ugovor o zaposlenju i mojoj pr(a)voj zaradi!

Ispostavilo se da je kompanija Sava osiguranje bila odličan izbor! Presrećna sam zato što sam iskoristila svoju šansu na najbolji mogući način i dobila siguran posao koji volim.

Zato hajde, prijavi se i ti na https://mojaprvaplata.gov.rs/ do 31. oktobra, pa da sledeće godine zajedno dočekujemo neka sveža lica, budemo im super podrška i radimo na jačanju našeg pouzdanog, pozitivnog, iskrenog i uspešnog tima!

Blog Nikad sami

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}