MREŽA +381 11 777 39 39 PON—PET: 08.00 — 19.00

Održana dm Ženska trka na Adi Ciganliji

dm Ženska trka

Tradicionalna dm Ženska trka u organizaciji Beogradskog maratona, održana je juče 02.10.2022. godine na Adi Ciganliji, pod sloganom „Ja to mogu!“. Više od 1.500 učesnica, profesionalnih atletičarki, rekreativki, osoba sa invaliditetom, mama sa bebama i trudnica istrčale su ili prošetale krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara.

Prva u cilj je ušla Olivera Jevtić sa vremenom 25 minuta i 34 sekunde, drugo mesto osvojila je Teodora Simović sa vremenom 25 minuta i 58 sekundi, a treće mesto pripalo je mladoj Saimi Murić koja je u cilj ušla za 27 minuta i 21 sekundu.

Ovaj sportski događaj imao je za cilj promociju značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

Slogan trke „Ja to mogu!“ poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde i da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Dodatno, zdrav i aktivan način života, značajno utiče na bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života svih žena. U ovom procesu učešće javnih ličnosti je od neprocenjivog značaja, zato je ambasador dm Ženske trke bila naša proslavljena košarkašica i veliki borac Nataša Kovačević.
Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da Beogradski maraton podjednak fokus stavlja na kvalitetnu organizaciju trka kako za profesionalne takmičare, tako i za sve učesnike koji se rekreativno bave sportom. „Ova trka, je pravi primer za to. U najlepšoj trci Beogradskog maratona, učestvovalo je 1687 žena, od kojih su se neke možda po prvi put oprobale u trčanju i koje smo motivisali da im dm Ženska trka bude početak aktivnijeg bavljenja sportom i možda prva trka u pripremama za finale trkačke sezone, a to je svakako Beogradski maraton 2023. godine. Osvrnuo bih se na slogan koji smo odabrali za ovogodišnju dm Žensku trku, a koji glasi ’Ja to mogu’. Ideja koja stoji iza ovog slogana je motivacija žena da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Beogradski maraton će i ubuduće kroz sve trke posvetiti veliku pažnju promociji bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno za rekreativce i ljude kojima treba motivacija kako bi se pokrenuli za redovnije bavljenje sportom.“, dodao je Habuš.

Sve učesnice manifestacije, družile su se uz bogat zabavni program, uživale u već tradicionalnom zajedničkom zagrevanju - igranju zumbe, nagradnoj igri, ali i brojnim drugim aktivacijama, dok su tri prvoplasirane takmičarke dobile vredne nagrade kompanije dm.  Briga o društvu i zajednici u kojoj živimo, a kroz saradnju koju Beogradski maraton ostvaruje sa organizacijom SOSSIB kroz sve trke, motivisala je i pokrenula veliki broj osoba sa invaliditetom da pređu svoje prve kilometre, a tako je bilo i na ovogodišnjoj dm Ženskoj trci. U trci su učestvovale i žene tražioci azila i izbeglice iz Burundija u organizaciji UNHCR.

Ciljnu vrpcu su zajedno sa Darkom Habušem i Svetlanom Jovanović Mitić držale devojčice predstavnice Specijalne Olimpijade, koje su bile učesnice trke, zajedno sa još 10 predstavnika.

Sava osiguranje je podražalo ovu tradicionalnu trku.

22 koleginice se učestvovale u dm Ženskoj trci 2022.

Prenosimo vam deo atmosfere sa ovog sportskog događaja. Pogledajte fotografije na našem Instagram, Facebook ili LinkedIn profilu.

Vesti

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}