MREŽA +381 11 777 39 39 PON—PET: 08.00 — 19.00

Podrška organizaciji dm Ženske trke

dm Ženska trka

Pod sloganom „Ja to mogu!” u nedelju 2. 10. 2022. godine, sa početkom u 10 časova na Adi Ciganliji održaće se dm Ženska trka. Sava osiguranje, koje već nekoliko godina aktivno učestvuje u unapređenju atletike - kraljice sportova, podržaće i ovu tradicionalnu trku, koja je posvećena isključivo pripadnicama lepšeg pola.

Očekuje se veći broj prijavljenih učesnica nego prošle godine, više od 1500 žena koje će tog dana istrčati ili prošetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara i ponosno reći „Ja to mogu!”.

Ovaj sportski događaj ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju. Uz to, ovogodišnji slogan trke poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde.

Ideja koja stoji iza slogana „Ja to mogu!” je motivacija žena da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Danas je zahtevno biti žena, od nje se očekuje da bude dobra žena i posvećena majka, a da sa druge strane bude uspešna u svom poslu. Sve to dovodi do toga da ženama ostaje malo vremena za sebe i svoje zdravlje. Zato smatramo da promocija zdravog i aktivnog načina života u ženskoj populaciji, značajno utiče na povećanje broja žena u sportskim aktivnostima u poslednjim decenijama, ali i na njihovo bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života. Ovaj slogan im poručuje da je uz malo volje i truda nebo granica!, poručuje Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Ovo nije trka samo sportskog karaktera. dm Ženska trka pružiće podršku i osobama sa invaliditetom, koje takođe učestvuju u ovoj trci. Pored toga, sastavni deo dm Ženske trke biće aktivacije koje su usmerene na ekologiju i održivost, čime se jasno šalje poruka o važnosti zaštite životne sredine.

Sve učesnice dm Ženske trke će u učesničkom paketu dobiti zvaničnu majicu trke, kao i poklone naslovnog sponzora, a nakon pređenih 7,7 km - na cilju ih očekuju medalje, lutrija i osveženje.

Pored finansijske podrške organizacije ove trke, Sava osiguranje će sa timom od 22 predstavnika biti i aktivni učesnik dm Ženske trke. Kao u mnogim dosadašnjim našim team building događajima, pored želje da se stigne što pre do cilja i da se ostvare najbolji rezultati, članovi Sava tima svojim ličnim primerima uvek promovišu osećaj zajedništva i pripadnosti i vere da jedni drugima uvek mogu biti pouzdan oslonac u sportu, poslu, životu,...

Takođe, Sava osiguranje će, u blizini starta, imati svoju kupolu-šator sa raznovrsnim sadržajem. Pozivamo sve sugrađane da dođu u nedelju 2. 10. 2022. godine u 10 časova na Adu Ciganliju. Pored trčanja i hodanja, uživaćete u rekreativnom i muzičkom programu, druženju i drugim raznim aktivnostima.

 

Detaljnije o dm Ženskoj trci

Vesti

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}