13.3.2020.

Akcijom pošumljavanja obeležen Dan Sava Insurance Group-e

Sava Insurance Group podržava volonterizam zaposlenih. Glavni volonterski projekat Grupacije je Dan Sava Insurance Group-e, koji već deset godina okuplja zaposlene svih članica Grupacije.

Veruje se da sa uključivanjem zaposlenih u volonterske projekte, svi mnogo više možemo pomoći lokalnim zajednicama i istovremeno izgraditi svest o važnosti održivog razvoja među zaposlenima.

Za Dan Sava Insurance Group izabran je Svetski dan voda - 22. mart.

U skladu sa preporukama iz matične kompanije Sava Re iz Ljubljane, za obeležavanje ovogodišnjeg Dana Grupacije,  članice su trebale da organizuju određenu akciju sa naglaskom na čišćenju naših reka i sređivanju našeg okruženja kako bismo doprineli da naša planeta bude čistija i zdravija.

Ove godine, Sava životno i Sava neživotno osiguranje, Dan kompanije (jubilarni 10-ti po redu) odnosno Dan Sava Insurance Group-e obeležili su učešćem u akciji u organizaciji Grada Beograda – DRVO ZA BEOGRAD.

Akcija pošumljavanja priobalja reke Save je sprovedena 12.03.2020. godine u saradnji sa JKP Zelenilo Beograd. Odnosno zajedno - zaposleni oba društva Sava životnog i Sava neživotnog osiguranja, na levoj obali reke Save, kod Starog Sajmišta, posadili su sadnice javora i oplemenili ovaj deo velikog parka u Novom Beogradu i dali skroman doprinos unapređenju kvaliteta vazduha i životne sredine uopšte.

Pogledajte kratak film o sprovedenoj akciji:  https://youtu.be/TQzA_l8tkkI