28.2.2020.

Održan je Peti Serbian Open Indoor Meeting

Peti međunarodni Serbian Open Indoor Meeting održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a ostaće upamćen po rekordu mitinga u bacanju kugle koji je postavio Filip Mihaljević.

Sava osiguranje je bilo zvanično osiguranje Petog međunarodnog Serbian Open Indoor Meeting-a.

Najboljem takmičaru na ovom sportskom događaju predsednik Izvršnog odbora Sava neživotnog osiguranja, gospodin Milorad Bosnić, poklonio je nagradni ček u iznosu od 2.000 EUR.

Miting su otvorili predsednik ASS, Veselin Jevrosimović, predsednik Balkanske atletske federacije, Dobromir Karamarinov i gradska sekretarka za sport i omladinu, Dragana Pešić Belojević.

Filip Mihaljević, bacio je kuglu fantastičnih 21.84 metra i postavio novi rekord Balkana i Hrvatske u dvorani. Srpski atletičar, Asmir Kolašinac bacio je kuglu 20.70 metara i zauzeo treće mesto, a Sinančević je ostvario rezultat 20.25 m.

Takođe, treba izdvojiti odličan nastup Alekse Kijanovića na 60 metara gde je trijumfovao sa 6,71, čime je izjednačio svoj drugi najbolji rezultat karijere. Što se tiče skoka udalj Strahinja Jovančević skočio je 7.85 metara i zauzeo drugo mesto iza Izmira Smaijilja iz Albanije sa 7,94 metra. Treći je bio Marko Čeko sa 7,78 metara.

U skoku uvis Italijan Đanmarko Tamberi pobedio je sa 2,25 metara.