19.11.2019.

Sava osiguranje - Zvanično osiguranje 1. Serbian marathon

Prvi Comtrade Serbia Marathon u organizaciji ASS, održan je juče, 17. novembra u Beogradu kada su trkači ispred Štark Arene krenuli u trk za što boljim rezultatom i vremenima, a za nešto manje od dva i po sata stigli su prvi takmičari u maratonu!

Sava osiguranje je podržalo ovu važnu sportsku manifestaciju, osiguravajući učesnike, organizatore i posetice u toku održavanj ovog događaja. Takođe, imali smo naše predstavnvnike u maratonu, polumaratonu i u trci na 5km. U Štark areni družili smo se sa posetiocima i trkačima.

maraton

Ovaj maratonski spektakl u organizaciji Atletskog saveza Srbije, uz podršku Grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, prethodno je otvorio i prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović. Događaj se održavao iz tri trke - u maratonu, polumaratonu i na pet kilometara, sa početkom iz Bulevara Zorana Ðinđića, kod severne strane "Štark arene" kružnom rutom na Novom Beogradu.

Staza je bila dugačka 21 kilometar, što znači da su maratonci trčali dva kruga! od Arene pa Bulevarom umetnosti, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom Đorđa Stanojevića, preko Mosta na Adi do petlje u Radničkoj, posle čega su se vraćali preko mosta da bi se spustili u Jurija Gagarina. Dalje su išli Gandijevom, Evropskom, Dr Ivana Ribara, Dušana Vukasovića, Zemunskom, Pariskih komuna do Bulevara umetnosti i Bulevara Zorana Đinđića.

Oko 3.000 ljudi je trčalo na ovom maratonu koji je, osim klasičnog maratona, i trka koja predstavlja i šampionat Srbije i prvenstvo Balkana u maratonu. Trka se organizovala po najvišim standardima i pravilnicima Evropske atletike i programa “Trčanje za sve".

Pobednik u muškoj konkurenciji je Ndiva Čerutič Sakong iz Kenije (2.19.19), drugo mesto zauzeo je njegov sunarodnik Nelson Kipkogee Čerutič sa vremenom 2.19.58, dok je treći bio Moldavac Maksim Raileanu sa vremenom 2.21.11.

Srpska atletičarka Teodora Simović je završila maraton prva u ženskoj konkurenciji sa vremenom 2.42.30. Ujedno je i prvakinja Balkana. Helen Kimutai je bila druga (2.54.07), a treća Marinela Nineva iz Bugarske (2.54.47).

Inače, najpre smo dobili pobednika i pobednicu trke na pet kilometara. Kod muškaraca je prvi Aleksa Milanović (16.39), drugi je Miroslav Dukadinović (16.41), a treći Dušan Krstić (16.55). U ženskoj konkurenciji pobedila je Biljana Cvijanović koja je stazu pretrčala za 18.11 minuta. Druga je Aleksandra Kostadinović (18.46), treća Nataša Ćulafić sa vremenom 19.24.

U polumartaonu, Neli Jepčumba iz Kenije je završila prva u ženskoj konkurenciji (1.13.02), dok je druga bila srpska atletičarka Olivera Jevtić (1.14.05). Treća je kroz cilj prošla Rut Nundu Mbata  - 1.17.29. Kenijac Metju Kosgei je prvi u muškoj konkurenciji sa vremenom 1.08.55, drugi je Milan Mitrović iz Srbije 1.10.11, a treći Elijah Mutuku Vambua (1.11.13) takođe iz Kenije.

21 kmNenad Babić - maraton

Dragan OcokoljicDragan Ocokoljić - maraton

42kmAleksandar Škiljević - polumaraton

5km

dodela priznanja


navijaci

radno

kese

olivera jeftić

 

idemoooo

(vesti preuzete sa portala: telegraf.rs i ASS)