Čini mi se nikada dočekati leto, godišnje doba kada sebi baš dam oduška za odmor i opuštanje, ali podrazumeva se - na godišnjem odmoru! 

Šta sve treba pripremiti, setiti se, obezbediti, poneti...pa to je prava "umetnost" većine putnika.

putno osiguranje

Uglavnom smo "kratki" sa vremenom i novcem, kupili bi i poneli i više nego što nam je potrebno, eto - da se nađe! I tako upadnemo u kovitlac putničke euforije.

Baš ovako je izgedalo moje "pripremanje" za put. Čitajući razne članke, blogove, savete na internetu, tokom godine trudila sam se da svaki interesantni savet zabelezim i primenim na sledećem putovanju. Moj spisak saveta se povećavao a obaveze pred put smanjivale. Pitate se kako? Počela sam da pratim gde je popust, ne samo sezonski, nego i tokom cele godine...pa kupaći kostim ili faktor za sunčanje da kupim na sniženju, možda baš i kad nije vreme da ga koristim ali zato na spisku "potrebnih stvari" kada dođe vreme za letovanje, već imam dve stvari manje. Među stvarima pronađem zaboravljene naočare, ešarpe ili promo cegere raznih kompanija, pa sve to  stavim na spisak "za poneti" a ne na spisak "kupiti". Pratim sniženja turističkih agencija i na vreme obezbedim i paket putnog osiguranja! Tu uključim i kreativnost pa ešarpu, haljinu ili bluzu iskokombinujem na više načina i eto nove modne kombinacije! 

putno osiguranje

Shvatila sam, sada na putovanje polazim bez pitanja da li sam nešto zaboravila? Da li ću uspeti da do polaska pa put pronađem baš sve sto sam planirala? Sada sam sigurna da sam i uštedela!  

Kakav je Vaš spisak?