Važni saveti za održavanje vaše kuće mogu vam dugoročno uštedeti vreme i novac, i sprečiti ozbiljne probleme koji bi mogli oštetiti vaš dom ili ugroziti vaše najmilije.

 
 1. Očistite oluke. Oluci pomažu u zaštiti svakog dela vašeg doma, tako da je važno da ih održavate čistim. U proleće oluci mogu biti zapušeni lišćem, grančicama i drugim otpadom koji se gomilaju tokom zime i ranog proleća.
 2. Proverite sve vodovodne cevi i slavine. Niske temperature i mrazevi ih mogu ozbiljno oštetiti.
 3. Pregledajte prskalice i rasprskivače za travnjake i baštu. Uključite sistem za navodnjavanje i potražite neravnomerni pritisak vode. Takođe proverite predeo koji se zaliva zbog mogućeg isušivanja ili prekomernog zalivanja.
 4. Očistite prilaze oko staza i trotoara. Ako je zima bila sa previše snega i mraza, očistite staze i trotoare od soli ili hemikalija koje bi mogle naneti ozbiljan problem biljkama i životinjama.
 5. Servisirajte klima uređaje. Klima uređaj možete servisirati sami ili pozivom svog servisera. Najvažnije je da to uradite na vreme i da ne čekate vrućine i da tada saznate da vaš uređaj nije u funkciji.
 6. Isprobajte kosilicu. Obavezno servisirajte kosilicu ili pažljivo pročitajte uputstvo i odvojite vreme kako biste to sami odradili. Proverite naftu i plin, zamenite filter i svećicu, naoštrite nož oštrice, i dobro je očistite.
 7. Zamenite filtar za peć. Nakon zimske grejne sezone, zamenite filtar na vašoj peći. Tako ćete uštedeti novac i poboljšati kvalitet vazduha u vašem domu.
 8. Proverite dekarbonizatore. Važno je proveravati nivo omekšivača vode svaka 3-4 meseca. Proverite postavke, nivo soli i očistite uređaj da biste bili sigurni da pravilno funkcioniše.
 9. Servisirajte i očistite peć. Profesionalno servisiranje peći može mu produžiti vek trajanja, uštedeti vam novac i sprečiti potencijalne probleme.
 10. Pregledajte bojler. Proverite ispupčenja, curenja ili drugih oštećenja. Ako primetite da nešto nije kako treba, pozovite odmah servisera.
 11. Testirajte pumpe za odvod vode. Pregledajte pumpu za odvod vode ispitivanjem unutrašnjih i spoljašnjh elemenata da li postoje oštećenja ili nečistoća (Obavezno isključite jedinicu pre nego što to učinite).

 

Poslednjih godina sve češće smo izloženi opasnostima koji nam mogu naneti materijalne i nematerijalne štete. Preventivnim merama omogućite potpunu zaštitu imovine osiguranika od mnogobrojnih opasnosti kupovinom polise Kombinovanog osiguranja domaćinstva.

Podsećamo vas da u okviru naše webshop aplikacije možete brzo i lako obezbediti polisu Kombinovanog osiguranja domaćinstva.