Nega drveća za siguran život

Drveće doprinosi zajednici, pa čak ulepšava i okolinu. Ako se ne održava kako treba, može prouzrokovati probleme, povećati rizik od požara, oštetiti domove, ometati dalekovode ili vodovodne instalacije. Bilo da su stabla mlada ili stara, proveravajte ih redovno.

Evo nekoliko načina kako da održavate drveće u vašoj okolini:

Upoznajte drveće

Čak i ako imate drvo u dvorištu, o kojem se nikada niste brinuli, bilo bi dobro upoznati ga. Jer ako se uslovi promene ili drvo se razboli, znate šta treba uraditi. Angažovanje arborista da pregleda drveće i pomogne vam kako da se brinete o njima, je sjajno za početak.

Proveravajte drveće

Redovno pregledajte drveće, njegova oštećenja ili druge izrasline, kore bolesnog izgleda, rupe ili mrtve grane. Obratite posebnu pažnju na grane koje prekrivaju vaš dom ili trotoare, ako te grane nisu u dobrom stanju mogu pasti i oštetiti vaš dom, još gore, nauditi nekome.

Smanjite gubitak vlage

Suša može oštetiti ili čak uništiti stablo, stoga pripazite da se i staro drveće zaliva. Zalivati tlo oko stabla tako da voda može da prodre ravnomerno do korena. Malčiranje stabala je još jedan način da se drveće osveži, čime se sprečava sušenje korena. Malčiranje takođe pomaže i tlu, u dopunjavanju hranjivih sastojaka.

Orezujte drveće

Pravilno orezujte drveće, sa adekvatnom opremom, radi održavanja zdravlja biljke i zaštite ljudi i imovine, radi formiranja pravilne krošnje i zaštite telefonskih i strujnih kablova.

Pozovite stručnjaka

Ako niste sigurni kako da se brinete o svom drvetu, ako im je potrebna ozbiljna nega, ili ako posao koji treba obaviti zahteva velike visine, najbolje je pozvati stručnjake.

OCENITE NAŠE USLUGE