1.4.2019.

Dan Sava Re Grupe obeležen je održavanjem prve SAVA OSIGURANJE PORODIČNE TRKE

U organizaciji Atletskog saveza Srbije juče je održana prva SAVA OSIGURANJE Porodična trka.

Ova Trka, kojom je obeležen Dan Sava Re Grupe, bila je poklon Sava osiguranja svim beogradskim porodicama koje su želele da provedu aktivno jedan dan u prirodi, pored reke. Sava osiguranje je, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala u aktivnostima i organizaciji takmičenja Atletskog saveza Srbije, adekvatnog partnera koga su hteli da podrže u organizaciji ovog sportskog događaja, u kome su, takođe, učestvovali i zaposleni sa svojim porodicama - Sava životnog i Sava neživotnog osiguranja.

Srpski atletičari podržali su ovaj vid organizacije, sa željom da ovakvih dana bude još više, a osvajač bronzane evropske dvoranske medalje Strahinja Jovančević, bio je tokom celog dana sa učesnicima Trke, a na kraju je dodelio i nagrade.

Prisutnima se obratio gospodin Milorad Bosnić, predsednik Izvršnog odbora Sava neživotnog osiguranja: “Dragi učesnici Porodične trke,  zadovoljstvo mi je da vas u svoje lično ime i u ime Sava osiguranja pozdravim i poželim dobrodošlicu na Sava osiguranje Porodičnu trku. Posebno pozdravljam najmlađe učesnike i kapitene porodica. Verujem da ćete uživati šetajući, trčajući i družeći se i sa članovima drugih porodica. Sava osiguranje kao deo Sava Re Grupe obeležava Dan kompanije sprovodeći jednu od akcija društveno odgovornog poslovanja. Ove godine odlučili smo da prodržimo organizaciju Prve Porodične trke. Takođe, naši zaposleni iz različitih poslovnih jedinica danas učestvuju sa porodicama u Trci. Prijavljeni broj ekipa – porodica, broj svih vas koji ste došli da učestvujete u trci i da se družite je potvrda da smo napravili pravi izbor. Nadamo se da će ovakvi događaji postati tradicionalni. Želim vam da uživate, da se međusobno družite i smejete i ponesete što više lepih utisaka sa današnje Sava osiguranje Porodične trke.”

Pre starta Trke na 3km, prisutnima se obratio i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović: „Dragi učesnici i ljubitelji aktivnog života, drago nam je što je Atletski savez Srbije i danas zajedno s vama, kao organizator Sava osiguranje porodične trke koja nosi jedinstvenu poruku: ZAJEDNO AKTIVNI. Atletski savez Srbije ovom i sličnim manifestacijama želi da skrene pažnju javnosti na značaj fizičkih aktivnosti i ujedno, da omasovi atletski sport u Srbiji. Danas, imate sjajnu priliku da sa svojim najbližima provedete aktivan dan uz zabavu, druženje i sportske aktivnosti. Danas je ovde oko 1.000 učesnika koji će imati priliku da prošetaju ili istrče oko 3 kilometra i nakon toga uživaju na Festivalu aktivnih porodica, na kojem će vam naši sponzori ponuditi proizvode koji doprinose psihofizičkom zdravlju porodica i pojedinaca, ali i razne edukativne radionice za roditelje i decu. Na kraju, želim da se zahvalim Sava osiguranju kao naslovnom sponzoru ove trke, kao i ostalim sponzorima i donatorima Atletskog saveza Srbije. I da od srca čestitam našim učesnicima, jer svi vi koji ste se prijavili za porodičnu trku – već ste pobedili.“

Broj prijavljenih učesnika bio je ograničen na 1000, što je činilo ukupno 300 porodica. Iako trka nije bila takmičarskog karaktera, naš „cilj“ prešlo je preko 1000 ljudi koji su tog dana došli i bili deo dodatnog programa Trke - Festivala aktivnih porodica. Festival je činilo deset izlagača koji su tokom celog dana delili besplatne keksiće, cedjene sokove, držali čas joge za roditelje i dece, uz aktvno prisustvo animatora i mađioničara koji su ih zabavljali.